Открита е тайната рецепта ...


На един от най-светлите християнски празници - Свети Дух, отвори врати най-новото пловдивско заведение с предизвикателното име "Кухнята на РАЯ" под партийния дом. Още в 19ч масите в ресторанта бяха богато отрупани с плата от мезета, сирена, рибни специалитети, плодове, фонтани с течен шоколад и отбрани бели и червени вина. Интериорът изцяло в провансалски стил с лек фреснки привкус и старинни битови мебели, пък бе допълнен от красиво аранжирани бели и лилави балони с името на ресторанта. Под арка от същите балони собствениците посрещнаха гостите - общински служители, бизнесмени от винарския, месопреработващия и рекламния бранш, партньори и екипът на ресторант "Райя", пренесъл се в "Кухнята на Рая". Млада дама връчи на собствениците на заведението ключ, отварящ вратите на късмета, просперитета и благополучието.

Отец Еленко от черквата "Света Петка" отслужи водосвет за здравето и блогоденствието на присъстващите, след което със свещи в ръце всички заедно изпяха "Многая Лета". А след като в логото ви има червена ябълка, символ на греха, ви пожелавам да изкушавате кулинарно своите гости, каза в приветствието си отецът и освети икона, подарена на заведението от родителите на собтвениците му.

Голямата изненада на вечерта бе специално изработена от сладкарница Мон Шери за случая торта, върху която тематично бях разположени захарни плата, пици, печени прасенца, риба и готвачи, както и надпис "кухнята на Рая".
От своя страна пък домакините обещаха авторски гозби, базирани на националната кухня. Акцентът ще бъде върху рибните ястия и пресните продукти за сезона на разумни цени.